Repàs ràpid del panell d’administració de WordPress

Per accedir al panell d’administació d’una web feta amb WordPress hem d’afegir al nostre domini /wp-admin. Per exemple arapla.cat/wp-admin.

Un cop hem accedit a la web trobarem el panell d’administració de WordPress, des d’on gestionarem tota la nostra web. Si fem un repàs ràpid tenim el següent menú a la nostra esquerra:

El tauler de WordPress

Primer tenim la pàgina d’inici. Quan entrem a l’administració de WordPress sempre ens portarà en aquesta pàgina interna. Aquí poc farem. Són un seguit de panells informatius que ens resumeixen alguns temes del nostre web. Entre altres, l’estat de salut del web, el número total d’entrades, pàgines i comentaris existents, esdeveniments relacionats amb el món de WordPress….

Tots aquets panells es poden minimitzar o clicar a opcions de pantalla i desactivarlos.

Dins el tauler també tenim l’apartat d’actualitzacions. Aquí apareixeran les actualitzacions disponibles pel que fa al mateix WordPress, plugins i temas instal·lats.

Les entrades de WordPress

Aquí podem crear, modificar i eliminar les entrades de WordPress. També podem crear categories i etiquetes de forma més o menys massiva.

Mèdia de WordPress

En aquest apartat gestionarem tot el tema de les imatges, i documents en general, que podem pujar a la nostra pàgina web. Podem pujar arxius de forma màssiva, editar aquests arxius i elmininar-los.

Pàgines de WordPress

Aqui podem crear, editar i eliminar pàgines de WordPress.

Comentaris de WorPress

Aquí podem gestionar els comentaris que hagin fet els usuaris a les nostres entrades. Hem d’anar en compte amb el tema dels comentaris, perquè sovint ens pot entrar força correu spam per aquest canal. Si no és estrictament necessari podem desactivar l’opció de comentaris a les Opcions de WordPress.

Aparença de WordPress

En aquest apartat podem gestionar l’aspecte visual de la nostra web. Dins d’aquest gran grup podem instal·lar i gestionar temes. També podem accedir a la interfície del personalitzador de WordPress, des d’on podrem modificar estèticament la nostra web tenin en compte les opcions que ens doni el tema instal·lat. Des d’aparença també podem gestionar el tema dels widgets, i crear i editar els menus.

Les extensions de WordPress

Des d’aquest item podem instal·lar i gestionar els plugins de WordPress. “Mini programets” que aporten algun tipus de funció al nostre web. Per exemple, podem instal·lar WooCommerce per implementar una botiga online al nostre web.

Usuaris de WordPress

Des d’aquest apartat gestionarem els usuaris del nostre web, així com els permissos que tenen per a realitzar determinades accions dins el web.

Eines de WordPress

Sovint és un calaix de sastre, on podem trobar temes d’importar i exportar contingut, com d’altres relacionats amb la salut (seguretat) de la nostra web.

Opcions de WordPress

Aquest panell és l’apartat més important alhora de configurar el nostre WordPress. Si més no, és on podem establir algunes configuracions importants del nostre web.

General

Aquí triem el títol del nostre web, la descripció, establim i modifiquem l’email principal, podem definir l’idioma del web, si decidim deixar obert el registre, determinar com es mostraran les dates…

Escriptura

Aquí podem determinar a quina categoria per defecte s’associà una entrada, així com configurar temes d’emails per si volem publicar des del correu. Aquesta opció no l’he fet servir mai.

Lectura

Des d’aquí podem decidir mostrar una pàgina estàtica a la home, cosa que gairebé sempre serà així, i altres temes relacionats amb el número total d’entrades es mostran abans de passar de pàgina. A més a més, pots desanimar els cercadors perquè no indexin el web si encara no l’ha tenim enllestida.

Debats

En aquest apartat gestionarem tot el tema relacionat amb els comentaris, bàsicament si decidim obrir els comentaris o fer que no es puguin comentar les entrades.

Mèdia

De d’aquesta interfície podem establir amb quines mides es veuran els tres formats bàsics de WordPress. Si no tenim clar de que va, millor no tocar res.

Enllaços permanents

Aquest apartat pemet decidir com es mostraran les urls del nostre web. Sobretot és important per temes de SEO i també per crear urls més intel·ligibles pels usuaris. En aquest cas, per defecte jo sempre deixo l’opció nom de l’entrada.

Privadesa

Finalment tenim l’apartat de configuració de la privadesa, en la qual hem de decidir a quina pàgina de la nostra web es mostraran els temes de la política de privadesa. A més a més tens una guia i una plantilla base

Open chat