Qui soc

Dissenyador i implementador WordPress

Si has arribat a aquesta pàgina, deu interessar-te saber, ni que sigui de passada, qui hi ha al darrere aquest projecte. Un emprenedor compromès, responsable i complidor. Em dic Guillem Baró i tinc poc més de 40 anys. Vinc d’un poble del Vallès Oriental i tinc la seu del projecte a la bonica població de Gironella, al Berguedà. Estic casat i tinc un fill que és un terratrèmol. I fins aquí, ja em disculpareu, el que pugui ser d’interès de la meva vida personal. 😉

Des de sempre, dissenyador

No recordo gaire quan devia començar la meva fal·lera pel disseny. Diguem que és una dèria quasi innata, segons el meu entorn, o almenys que ve de la infantesa que jo recordi. M’interessa, em captiva el disseny consubstancial o aplicat a cada element de la realitat. Els colors, les formes, les tipografies, els espais, la llum, la configuració, la disposició i l’ordre dels elements, els equilibris, la simplicitat i la complexitat, el sentit, la coherència, el rigor, el reclam… L’impuls i el propòsit de dedicar-m’hi professionalment, una tendència inevitable, va anar sorgint amb el temps. Mentre estava atrafegat en altres oficis diversos, alguns dels quals vinculats al coneixement, però sense deixar mai de nodrir la meva vocació, formant-me i aprofundint sempre en el disseny gràfic i la creació de webs i espais virtuals.

De dissenyador gràfic a dissenyador web

Quan ja tenia 30 anys em faig endinsar al món del disseny gràfic a nivell professional. D’això en fa més d’una dècada. Compaginant-ho amb altres feines, treballava de freelance per a diverses empreses i administracions. Va ser l’època d’acumular experiències i anar agafant la traça i la pràctica. Algun premi rebut i la confiança continuada dels clients van estimular-me a fer camí cap al convenciment que m’havia de dedicar de ple a esdevenir un dissenyador gràfic i de web professional. Tot plegat, conscient que em calia una renovació i actualització constant dels coneixements i les destresses, perquè així funciona el món del disseny i la creació de webs des dels seus inicis. De la programació amb Joomla i altres ginys que han passat a la història, fins a l’ús de php, html i CSS.

Arriba WordPress i s’obre un món

Amb l’arribada del gestor de continguts WordPress, vaig llançar-me definitivament al disseny de llocs web amb el convenciment que ja no caldria l’informàtic de torn de guàrdia a l’empresa, la institució o el projecte. Que podria encarregar-me del disseny, el desenvolupament i la implantació dels entorns, mentre que el client mateix, fos qui fos i amb els coneixements previs que tingués, podria ser capaç de gestionar continguts, interaccionar amb els seus usuaris, treure’n rendiment econòmic i entendre’s dins l’arquitectura del web sense gaire, quasi nul esforç tècnic.

Per als clients potencials com ara tu, per al dissenyador com ara jo, s’obria amb WordPress un món de facilitats que ben poc a veure tenia amb els requeriments tècnics dels webs anteriors. Podia dissenyar a nivell formal, estilístic i arquitectònic tota mena de webs, a través del domini dels pluggins, i el client o usuari n’ha de tenir prou, per a cada actualització, amb teclejar continguts en un entorn elemental del tipus processador de text que permet tota càrrega fàcil d’imatges, vídeos, enllaços, etc. Per a un comerç, per exemple, en tenia prou en demanar-li un termini de 72 hores per tenir-li enllestit un web que inclogués tota la plataforma senzilla i segura de pagament on-line.

Perquè us en feu una idea, el 33% dels webs del món fan servir WordPress. Gestiona 12 vegades més webs que el següent gestor competidor. Més de 400 milions de persones veuen més de 20.000 milions de pàgines web WordPress al mes, entre les quals d’empreses com The New York Times, CNN, BBC, Reuters, Sony, Adobe, Bloomberg, Ford, Danone, La Caixa, Flickr, FNAC, Renault, Mercedes, Toyota, Samsung, TED, Spotify, Walt Disney, Variety, LinkedIn, Wired, Mozilla, Skype o de la majoria d’equips esportius, ajuntaments, partits polítics, institucions de promoció cultural i turística, artistes, músics, petits venedors de productes i serveis, universitats, acadèmies, almenys del món occidental. Sense que potser ho sabessis, la majoria de webs que visites tenen al darrere una arquitectura WordPress semblant a la que t’ofereixo per al teu projecte.

Amb el pòsit actiu de la meva experiència i a través de l’entusiasme i el rigor que poso en cada projecte que m’encarreguen, igual sigui el web d’una institució com d’una petita empresa o un autònom, sigui una acadèmia que vol organitzar cursos o una botiga que vol vendre productes on-line, el meu compromís i el meu propòsit és que el client quedi satisfet i s’obri al món virtual i global a través d’interfícies senzilles, polides i atractives.

No puc acabar el perfil meu i del meu projecte de serveis sense posar-me a la teva disposició. Si creus que puc donar-te un cop de mà, que et convé un web útil i ben fet amb les condicions òptimes que ofereixo, només has de posar-te en contacte amb mi i començarem a treballar junts. Pots fer una ullada als darrers projectes que he realitzat per fer-te una idea del meu estil.

Open chat